27 Jan 2013

Tempelan Nota Buat Ra'is.....


Assalamaulaikum salam sejahtera buat Rai'is  istilahnya.. kepala laahh.. istilah pasarnya ketua , imam, leader, apa ja pun bolehlah..dah 2 minggu dah ni cerita kabinetnya dah tertubuh ... Alhamdulillah... kelepong .. kelepang.. naik jugak :) disebalik pelbagai cerita ... ni ada nota yang rakan abah tinggalkan buat ra'is... dia kata takut lupa.. anak muda pelupa?? sindrom lepas kejayaan?? pinjam sat kata Tan Sri Anuar Post Victory Sindrom... pakat lega dan wat dek .. bahaya. thats why TRW koyakk... hehehe ntahlah..okay...
 buat rai'is.. ni haa..
1. tetapan hala tuju kepimpinan baru... macamana?? nak bawak mcamana? apa dasar baru kepimpinan?
2. apa usaha - usaha rai'is  bagi memantapkan oragnisasi... sepenggal nak pegang jawatan.
3. Macamana ngan kelab gabungan ? apakah nasib 2 - 3 kelab yang dok ada.. ada yang hidup segan , mati tak mau... yang aktif terlebih sampai apa yang depa buat pun tak tau... 
Tu semua yang high level thinking tu.....strategi .. strategi macamana??? 
 ada gak kawan ni sorang kata... basic foundation camana?? foundation ? sonang jo.... ada 2 timbalan ... bukan calang2 bab bercakap runtuh dewan... huiii.. ye ka?? haaa mautaknya... nampak gaya 3 bahasa bleh cakap...tak kira loghat lagi....:-)) so bagi depa ni pikiaq lahh.. 
1. Usahama pembangunan ahli? termasuk adhoc
2. Pelaksanaan Program dan aktiviti .. pun nak kena jaga gak.. maklumlah manifesto dah bagi tau depan 1000++ orang tu depan pengurusan.. kalau dak nak sorok muka tang mana???? 

banyak lagi member tu suruh tempel nota... abah kata cukup.. satgi ra'is lari.... lari??? haaa lariiiiiii..... :-(( nak wat macamana?? kena badi Usain Bolt..... lari je lahhh....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Followers

Abah & Mimie...

Daisypath Anniversary tickers