13 Jul 2012

Abahnya .. boleh ka??

Team Sahabat MSK...@ DSM .. ada lagi sahabat 20 orang kat Cafe... nanti kita buat group phography ramai2.. ya..
"nikmat yang paling berharga selepas nikmat Islam dan Nikmat Iman adalah nikmat dikurniakan sahabat yg soleh dan solehah"...
thanks sbb support kpd sahabat2 semua...korang terbaik...kepada abah...Allah ciptakan pertemuan dan pasti akan ada perpisahan
....dan stiap perpisahan yg berlaku adalah kerana Allah mnyediakan yg lebih baik utk kita di sana...insyaAllah....terima kasih atas tunjuk ajar kpd kami...

"sesungguhnya Allah mencintai orang2 yang berperang di jalanNya dalam barisan yang teratur,mereka ini ibarat satu bangunan yang tersusun kukuh"..

MSK telah membuktikan segalanya...kita blh bersatu dan duduk sekali...atas usaha abh n en Faizal...akhirnya ukhwah antara kelab2 gabungan dpt dibina...alhamdulillah...

petikan kata Muhammad Haffiz YDP JPP PSP....

Assalamualaikum, salam hormat salam sayang buat anak - anak abah yang baru ja abis mengorganisasi, melaksana dan menjayakan MSK..penatla abah mungkin itu agaknya dalam hati anak-anak ini nak ngadu malu nanti abah kata korang ni tak da stamina langsung... tu la 'membulat' ja time cuti 2 bulan kat rumah...... hari jumaat masuk.. petang tu jugak memasang khemah... sabtu dah ngemas bilik persidangan... ermm.. senin dah start kerjanya... selasa all around bantu pendaftaran... peghh... bertalu2 kerjanya... longgar engsel dan nut kepala lutut..:-)) padan muka korang sapa suruh sign in kerja ni....hahaha apapun abah ucapkan tahniah... ya semua beres a- z mantap...
sekadar mencoret kembali setelah 1.5 years membina organisasi ini.... feelingnya baru sampai... back in 2011 mei 16 hb, bila abah terima amanah dari pengurusan abah ambik tugasan ni dengan perasaan berbelah bagi... bukan bolehka aku lakukan tugasan ni... persoalan sebenarnya ..how to get u'r guys organised... semua dalam keadaan berterabur... sekelompok sana, sekelomok sini macam taih kambing....nak regroup bukannya senang...hingga lah abah berbincang ngan teman baik bro fezal kita... carik idea...baru lah jumpa... tu pun berbulan jugak.. mana ada senang punya kerja.. komputer takpa la.. program2 dah jalan... ni orang...
Aniiiiieyyy... dan Cutt.... masam ja :-)


Saya bangga melihat kekuatan yang kau miliki khaireel...

musuh ketat.. shida, Deqya dan athirah....


Back stage team.... tanpa korang jahanam majlis.. hehehe


ni front liners..... masterchef kampus



            kredit juga buat anak - anak sulungnya yang banyak berkorban untuk adik-adik (sedih abah nengok diaorang time tu) Abang Bob Roti Canai, Fareez My Crew, Hazwan Jerung SeMalaya, Elena Eqmar, Intan, Mawi, Alif Hafizi, Hafidie, Si Helmi rakan P.I kita.. termasuk jugak.. Aida dan Haneeda.... hermm bertungkus lumus nak organiz kembali.. tapi.. anak2 ini bagus mereka lihat.. ke depan adik akan senang jika diaorang ubah corak... maka, mereka corakkan kembali situasi ini... maka lahirlah kesatuan dalam organisasi... Setelah 3 kali abah mencuba melepaskan event besar institusi kepada kalian.. maka, kali inilah apa membuat percaturan yang teramat berisiko 100% abah lepaskan... boleh ka?? sebenarnya abah memperjudikan nasib jaa ni... abah dah tamat pegangan jawatan sebagai pegawai hal ehwal pelajar...menjadikan abah adalah pegawai yang paling singkat dalam perkhidmatan hal ehwal pelajar... 1.5 tahun ja... heeee abah dah kembali ke jabatan akademik sebagai pengajar... Nak cerita ni...bos abah (bos baru ni) kata.. o.k kita lantik pegawai bagi MSK... abah kata.. takpa lah bos, nanti saya aturkan.. lama jugak abah wat dek...kemudian .. tup2 tengok senarai pegawai dilantik.. aik adala dalam 10 orang.. hahahah.. dulu nak cerita pegawai saja 30 orang.. semua pegawai buat... abah ubah.. pegawai sikit... pelaksana nya student.... tu diaa... bos tanya boleh ka? abah jawab line clear bos...no worry.. abah pun gerun jugak ngan jawapan...balun jelah... mau tak gerun tengok jelah...hafiz, amirah, athirah, alahaiiiiii lembutnya sifat dan fizikal  anak2 aku ni.... boleh ka???? nak harap amir hazwan... dah pergi l.i plak dah... camna ni??? bro faizal kata... takpa bro.. lu jangan takut.. budak kita boleh buat... lu tengoklah..
sapa marka belah kiri munir tu????????
           
Big Momma a.k.a king... Bouncer JPKK ada bran ?? lu masuk mai.. lu tau laa..



khalis.... ada 'org'  pm abah  dahni .. "bergegar ni.. bergegar"...... hahaha
          Tibanya hari nak plan... tengok tengok bro kamarul pegawai pengambilan datang bilik... bro... tak ramai bro intake.. dalam 750 - 800 ja... so lega sepasal..now what i need to do is just allocate the headcount... why?? sebabnya... dah 3 sem abah ubah tradisi.. dulu oc a.k.a ajk mau beratus 100 - 170 orang... gilaa ( zaman dulu) buat apa ramai2... konsep abah simple mulitasking... sorang at least 3 kerja buat.. baru fullswing.. baru produktif.. bukan kemeriahan tu kita nak.. kita nak kita beroperasi secara efektif dan tidak membazir..maka diptuskan 70 orang ja... now the biggest problem is sapa yang nak dipanggil balik?? kalau ikut semua gedik...nak ikut.. abah buat keputusan simple yang sedia ada.. senior jangan campur... tetapi.. tetiba ada yang tarik diri ( biasaklah.. bila dah cuti lama.. nak balik awal liat laaa..) abah tak nak cakap banyak... call yang mana ada jalan.. senior ka apa ka.. jalan...so come outlah team terbaik 70 orang terbaik. walau macamana kita rancang pun mesti ada jugak sleknya, ada extra 25 lagi....??? mai mana??? abah tak nak ulas... abah ada anak beranak 70 just 70 org.. kalau lebih dari tu kompem mengedik la jawabnya bukan kerja..
bila dah jalan msk dan aktivitinya.. abah tengok ok ja... (adala sikit2 masalah komunikasi maklumat tak sampai atau bila orang bagi taklimat dia kata dia faham.. bila sampai event tak faham... apa punya telinga daa..hahahaa)..tapi overall okey... semua boleh dok sebumbung semua kerja jalan dan beres.... boleh pun makan sekali so.. timbul tanda tanya kat abah dan mungkin kat kita semua.. why sem lalu ada rakan2 kita tak boleh duk sekali????? why???? why prejudis dan pesimis??? abah kata dah.. kita jatuh dan bangun bersama... kita bergaul kita berbincang kita berhujah.. kita berinteraksi barulah kita melihat dunia ini luas sebenarnya.... kita tak boleh menunggu kerana dunia sentiasa bergerak.. maafkan abah kalau celupar sikit...ayuh.. bersama2 atau ditinggalkan...

cewahhhh korang.... weit syamimi macam korang buat apa kat dia...



dok open banana .. close banana lagu tu ja weiii


si atiqah, deqya... Anisssssssssssssssssssssssssssssssss....:-))
           Musim ni merupakan musin terakhir abah bersama msk... mencoretkan banyak kenangan dan memori indah... bacaan ayat suci oleh sdr hafiz menenangkan isi dewan selama 15 minit. waimma, jatuh syiling pun dengar.. abah juga hampir sebak bila mana .. bro faizal kata video msk tak boleh ditayangkan... bukan kerana abah takut majlis jadi terganggu tapi... anak2 abah kat multimedia tu haa.. siang malam 72 jam bekerja menyiapkan video... tu.... tapi Alhamdulillahh .. semuanya berjaya dibuat... lega.... 'atan' a.k.a muhesh... jangan 'gurau' dah camni... kesian khalis  dan cik mat....hehehee... apapun kisahnya abah nak ucapkan jutaan terima kasih at least memberikan kenangan terindah buat senior-senior yang hadir Husaini, Acap, Intan, Alya Shokib, Darul, Elena, Saddam dan yang lain..... yang pastinya... kenangan ini akan terakam dalam meori kami selama2nya...  yang pastinya .. abah sayangkan kalian...... wassalam...
Hafiz Qari... bacaanya menenangkan dewan selama 15 minit...... MasyaAllahh....


Bos JPP n the geng..... tu dia weii hampa balu semeja... tu yusop avesgain... bila mau cipta lagu sahabat laa. broo...




1 Jul 2012

Titans Full Album @ National Open 2012

Titans @ National Championship

Senarai AJK MSK JUN 2012 Final:

Tahniah saudara / saudari telah dilantik sebagai ajk MSK sesi JUN 2012. Berikut adalah senarai nama AJK ( meliputi semua Kelab dan JPP) yang dipanggil balik bertugas bagi sesi Minggu Suai Kenal Jun 2012.
Tarikh lapor diri : 6 Jun 2012 (Jumaat) / sila lapor dir dan bayar RM60 dahulu..


1 MUHAMMAD HAFFIZ BIN ZAINALABIDIN
2 AMIRAH BINTI MOHD JADILAH
3 NUR ATHIRAH BINTI AHMAD
4 NURSYAMIMI BINTI MOHD SHARIL
5 NAZIRA BINTI AHMAD
6 GUN YONG CHEE
7 ABDUL WAHAB BIN MUHAILLI
8 RUBEN A/L SEGAR
9 SITI NUR ADIBAH BINTI AZIZ
10 SITI RAFIDAH BINTI MOHIN
11 NORSHAHIDA BINTI TOHAIR
12 MUHAMMAD KHALIS BIN HJ SADELI
13 YUSUF ALFANDY BIN LOKMAN
14 MUHAMMAD SYAHRUL NAZRIN BIN KAMSOL
15 RASIDI BIN A.RASYID
   
1 MUHAMMAD FAZREEL BIN ZEINI
2 MUHAMAD AFANDI BIN AZIZAN
3 MOHD SHAHRIN BIN NEMMANG
4 SALMA FARISA BT MOHAMED AMURDEEN
5 HASMIRA BT BAKAR
6 ANIS AFIQAH BT SURJANA
7 NATHERA A/P KANDASAMY
8 AEMAAMAVATHY A/P KRISHNAN
9 SITI NUR ALYAA BT SHOHMI 
   
1 MOHD AZIZUL HAKIM B MOHAMAD RADZALI
2 NOORASYMAWI B NOORSHAHROM
3 ALIFF HAFIZI BIN AHMAD ZAMRI
4 NORSOFIYUDDIN B OTHMAN
5 FATIN NADZIRAH BT DERMA ROSTAM
6 ANIS SYAIRAH BT NAZRI
   
1 Fatin Amani Mumtaz Muhamad Yusof
2 Cut Nurul Amira Bt Aiyub
3 Siti Nur Izzati Afiqah Muhammad hisyam
4 Norsuhada Bt Ridzuan
5 Muhamad Fazrul Bin Ismail
6 Muhd Fareez Firdaus Kamal Hisham
   
1 MUHESHVARMAN A/L GOVINDASAMY
2 FAHMI MAZUAN BIN YUSOF
3 MOHAMAD HAFIS HAFZANI BIN HAFHAS
4 NURUL SAIYIDAH BINTI MOHD ISA
5 NUR AMIRA BINTI ADAM
6 ANISS TASYA ADIRA BINTI ROSLEE
7 NOR ATIQAH BINTI ADBUL RAZAK
   
1 NURUL ULFAH BINTI ZAKARIA
2 NOORIN BINTI  MOHD IDRIS
3 MUHAMMAD NAJMUDDIN BIN HASSAN
4 MOHAMAD ZAKI BIN SURATMAN
   
1 KHAIREE AZRI BIN LAILY @ RAMLEY
2 MOHAMAD ARIF BIN AHMAD RAMLEE
3 MUHAMMAD ALIF BIN MOHD YUSOF
4 MUHAMMAD HARIZ FADHILLA BIN SULAIMAN
5 AMIRUL HALIQ BIN ABD KARIM
6 MOHD ASRAF BIN ASMAN
7 MUHAMMAD ASYRAF BIN HASAN
8 MUHAMMAD ZAID BIN MAHMOOD
9 AHMAD ZULFADHLI BIN ABD RAHMAN
10 FAIZOL IZWAN BIN NOOREZAL ISA
11 NOR EZZATI FARHANI BT. ISAHAR
12 NORFARAH AQILAH BT MOHAMAD SALEH
13 TENGKU NORLAILI BT TENGKU ALI
14 NUR DALILA BT MD ZAMRI
15 NUR SHAHIRAH BT MOHD RODZI
16 SRIVITHALETCHINI A/P SHANGERAN
17 NORWAHIDAH HIDAYU BT AB HAMID
18 A.THARSHINIIDEVII
19 SHONIASRI A/P RAVINDRAM
20 NOR NAJIHAH BT. HAMZAH

Titans @ 38th National Softball Championship

Bermula dari 27 Jun  - 1 Julai 2012, Persatuan Sofbol Malaysia telah menganjurkan kejohanan Terbuka Kebangsaan bertempat di Universiti Putra Malaysia, Serdang. Alhamdulillah, abahnya telah mendapat peluang bersama - sama dengan team TITANS (MSP B) dari POLIMAS Kedah.. terima kasih kepada En. Saiful Nazli dan En. Shukri atas tawaran tersebut bagi membantu pasukan TITANS... keseluruhannya pada pandangan peribadi banyak improvement yang ditunjukkan oleh pasukan - pasukan yang masuk bertanding.. ada 20 team lelaki dan 15 team wanita.. banyak tu... semua terer - terer.. termasuk juga yang datang dari Brunei darussalam......Peluang bersama team ini juga membuka perspektif baru buat abhnya dalam mengenali lebih ramai rakan - rakan yang teribat dalam sofbol... bebudak TITANS pada musimni dibarisi oleh pemain2 baru yang digandingkan dengan pemain2 lama  seperti Mat Jun, Mat Jabbar ( ikan sepat pekasam hang jangan dok lupa weii :-)), Pojan, Mat Kodeng, Bob Junior, Wan, Acap kecik ( sempoi punya pitcher), Apit ( anjooo carikk hang weii tuang kerja ...hahaha)  dan lain2 abahnya tak ingat sangat ... tetapi bbdak ni bagus gila2 sikit tapi best bila time mai berkubang dalam kolam abihlaa... coach tak boleh terjun..... training pusat seminggu tak miss... terbaik... peluang bersama diaorang juga memperlihatkan semangat kekeluargaan yang tinggi... buat Kak Pah (isteri abang Shukri ) dan Puan Sab (isteri Cik Ujang)... peghhh terbaik sup kambing... hahaha.. memang bestlah..... sehatttttttt bebudak ni.. hahaha... corak permainan korang bagus.. tambah2 lagi bila hampa buat taktikal play menentang Penang... lari urat saraf weiii.... kalau abhnya pun tak ambik... makan urat... :-D..

Sempat jugak bersama - sama ex Scorpio PSP yang bermain dengan team lain... bangga weii ngan hampa..Akhbar a.k.a are bai ..( semangat weii.. lari balik interview Polis di Johor pastu patah balik untuk bermain semoga dapat kaerja tu..InsyaAllah). Adik si Syafizi bermain dengan Team Terengganu Lighters ( tergelak .. ingat macamana la korang dapat nama lighters... pemetik api ka?? haha), Salmah a.k.a sally dan Farahin main ngan Setiawangsa a.k.a K.L'B' ( sorry ya kalau salah)...

Apapun kisahnya di Serdang... abah mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada Pengurus Pasukan En. Saiful dan Jurulatih Encik Shukri serta pemain- pemain..kerana memberi peluang menyertai team ni ... buat semua... adalah sikit2 foto yang sempat abahnya rakam... buat kenangan bersama....untuk foto lainya.... nanti abahnya upload menerusi web album.. boleh la download kot situ.... ok... berpuluh weiii.. jenuh.. nak edit...

ikhlas...











Ujang buat muka garang plak dah...

Camana ni coach....??? mau pakai 4-4-1 ka?? atau nak semua dok luar tinggai pitcher catcer ja dalam??? haha


kasut banyak  jabbar..... peghh merah pulak.. minggu depan hitam, minggu sekali lagi putih... peghh


Orang Kuat TITANS... Kak Pah, Puan Sab dan Encik Rafi Fisio... 'lu orang jaga lepaih satu balik hampa kena'.. hehe tu yang angkat jari tu...

Suami penyayang..... :-D

Thats how we do it.... said the coach...



Sportmanship... apa2 tak kena.. sembang atas padang.. luar tak mau...


Kenangan vs Melaka..


Acap.. dan adik kesayangan... sugar glider pun bawak.... penyayang la hang niiii..

Sapa punya kerja ?/ pi ikat rafia kat tengok member ni... hahaha

gaya... tu diahh.. terbang weii terbang


Pasangan Bahagia... mana2 ada... so tak bleh try la coach .. hehe


Alamak safe plak dah Pojan....

Jabbar ligan bola..... depa tembak belakang plak dah.. TITANS VS PERLIS




belakang tak main la weiii.... nipis lagi la dah la dok nipih dah....

tu dia ...bos of the TITANS... namely... TITANIC??? heheh



jabbar weiii jabbar





berkubang ja kerja....

sapa tu??? heheh


Adik..... lighters??

Thanks u all.. masih meneruskan legasi Scorpio...

Brunei Pitcher in action

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Followers

Abah & Mimie...

Daisypath Anniversary tickers